Orient Mitjà, orient a mitges...


Introducció al Blog...

Fa un parell de dies, expressava la meva indignació en referència a la manca de cobertura en premsa del conflicte palestino-israelià. Ni molt menys vull pensar que el meu escrit hagi estat la causa del canvi rotund en la temàtica de publicació dels rotatius, i més quan aquest blog només és visitat assíduament per poc més d’un centenar de lectors, però sembla ser que després de set dies d’atrocitats en Orient Mitjà, la majoria de diaris dediquen gran part dels seus esforços en demostrar un interès sobre dita zona.
No estic per això content, ni en complau dit canvi d’enfocament noticiari, ja que per a mi, continua sent un fet abominable i vergonyós per a l’espècie humana la mort de civils (i sobretot nens) per part de forces armades siguin del caire que siguin. Ni justificaré en cap cas l’actuació de les forces radicals d’un bàndol ni la prepotència i invasió militar de l’altre. Són massa interessos en conflicte (malgrat sigui minoritari el territorial, sorprenentment) i varis els països implicats, ja que al marge del Líban i d’Israel no hem d’oblidar les afectacions a Síria i Cisjordània, i al propi Iran que sembla sortir beneficiat desviant l’atenció cap als països veïns. Altres “predadors” surten de caça i hem de sentit comentaris com els dels representats de Turquia, que justificarien una actuació militar a l’Iraq contra els Kurds emulant excusadament el propi model articulat per l’exèrcit israelià fora de les seves fronteres, que a més, sembla tenir el vist-i-plau dels gran països “occidentals” (G-8).


Un cop més a la nostra Mediterrània, la lluna s’ha tenyit de sang i els nens ja no juguen durant l’infantesa. Els nens pateixen les bogeries dels seus adults i encarnen el futur d’una terra desquiciada pel radicalisme polític i religiós, per la supremacia econòmica i els models capitalistes de progrés.
Tinc l’ànima trista, no vull veure més nens jugant a soldat...! Vull que tothom tingui un lloc on desenvolupar-se a nivell personal i pugui gaudir d’una vida plena d’ocupació, que faci del món un lloc per viure-hi i no per veure-hi morir les persones estimades de la manera més injusta i dolorosa.
Un cop més, diguem prou a la barbàrie...! No donem l’esquena al món ni al planeta que estem deixant als nostres descendents...! Ens vàrem mobilitzar contra la Guerra d’Iraq però en part per propi egoisme: vèiem que els nostres fills, pares o companys tenien la possibilitat espantosa de formar part del dantesc genocidi que és qualssevol guerra, i a més, inconscientment teníem por de les possibles represàlies futures d’una activitat terrorista que el món Occidental ens ha inculcat com el mal de tots els mals contra la “democràcia” (em pregunto quantes formes de “terrorisme” n’hi ha) i el model capitalista.
Mobilitzem-nos ara també, diguem prou a qualsevol guerra...!

A les costes de la Mediterrània habitem prop de 500 milions de persones i la tendència va en augment...No hauríem de procurar que aquest Mare Nostrum fos el “centre” del món, caracteritzat pel respecte a les cultures i als individus?
Perquè anomenem Orient Mitjà als nostres veïns...? Potser considerem una entitat diferent en un context territorial, per no anomenar-la el nord d’Àfrica o el sud d’Europa, o simplement és que considerem un territori que no està a la “nostra alçada” i volem dir que és una terra “a mitges”, Orient a mitges?
Ràpidament repatriem els nostres i deixem en mans de l’anomenada “sort” als innocents i indefensos, als que no han tingut altre destí que el de néixer en un territori equivocat, potser...o no, però de qualssevol manera no puc deixar d’expressar el que considero una injusta impotència...

NO DONEM L’ESQUENA..., MOU-TE CONTRA LA BARBÀRIE!


Comentaris

Anònim ha dit…
No puc ni vull ser neutral. No ens podem permetre restar en silenci mentre els mísils continuen matant dia i nit! Mentre hi hagi persones que l’únic que puguin apendre és a lluitar i a veure morir. No podem restar inmòbils davant la prepotència de l’Estat israelià davant el poble palestí i no ens podem permetre el luxe de no condemnar el ridícul del dret internacional. Expressem la nostra ràbia continguda, la ràbia que sentim al veure un infant tirant pedres contra un tanc israelià, aquí, però també al carrer. Hi ha paraules que fan viure i que pel poble palestí no existeixen: no podem acceptar que la parala justicia i lliberat no tinguin sentit ni per ells, ni per a nosaltres. I tal i com li he sentit dir al meu pare, ningú de nosaltres hauria de dormir mentres segueix l’horror a Gaza, cap de nosaltres hauria de dormir enlloc.
Anònim ha dit…
Em sento profundament indignat igual que tú, però realment no es poden fer més coses que deixar fer durant uns dies...Hi ha massa coses en conflicte...Ni uns voldran cedir els pressoners ni altres els atacs, ni un s'imaginaven una resposta així, ni altres la perseverència. És questió de temps en què desfalliren les dues forces i potser el millor no és inmiscuïr-se.
Cèsar Pasadas ha dit…
Gràcies anonymous pels comentaris. Gràcies per no voler ser neutral. Gràcies per entendre que el Món és quelcom més que quatre interessos mal encaminats; ... que algunes persones necessitem la justícia per a assolir els nostres projectes i que en aquests s'inclou el benestar de l'espécie humana en qualsevol de les seves formes representades, lluny de races ni colors, creences o educació, llengua o cultura, ateísme o religió. I sí, el teu pare té tota la raó, ningú no hauria de dormir en pau mentres hi hagi una sola injustícia al món, mentres que les persones no es comportin com tals, mentre els nens i nenes no tinguin un futur, mentre els febles, els inocents, els dèbils, el món, no disposi de totes aquelles eines per a fer del Gran Escenari una cúpula de protecció venidera que acapari totes les bondats i honestitats de l'ésser humà i que aquest, pugui estar orgullós del legat que deixará a les properes generacions...Que no dormi ningú fins que no s'aturin les barbàries del món.
Cèsar Pasadas ha dit…
Accepto i agraeixo els seus comentaris, sr. Masllorenç; però, entengui que no pugui estar d'acord en girar l'esquena als problemes del món, ni a les seves indignants injustícies. Potser, la posició més còmoda és "el deixar fer", però és ben cert que per això, s'ha de ser capaç de sentir-se bé mentres succeix al món totes aquestes manifestacions belicistes i poc humanes....i ho sento però no, no en veig amb cor...Hi ha un nus que m'escanya fins a l'ofec cada cop que mor una persona inocent per les atrocitats que generen els interessos d'uns pocs i de les falses i dobles morals de la població que ho recolza mirant enrera. Ho sento sr. Masllorenç, dic NO, no podem permetre més violació dels drets humans en qualsevulla de les seves maneres. Moltes Gràcies...
Anònim ha dit…
Sembla ser que no aprenem de la nostra pròpia història. La vida de l'esser Humà és un genocidi continuat. Com es pot lamentar un poble assassí i venjador, que utilitza per excusa dels seus crims la religió,d'actes tan cruels com va ser l'Holocaust?
Ès clar que pot!allò va ser lamentable i terrible, però no està fent el mateix? Evidenment no estic defensant res, però l'idealisme d'ara no és el mateix que el d'abans (i tan mal vist per la majoría) per part dels Nazis? En aquest món ningú és superior a ningú, ningú té dret sobre ningú (blan, negre, groc, ric, pobre,home, dona, catòlic, músulmà...) i evidentment menys a matar.
En l'escrit ja ho expreses tot, resten poques paraules.
El teu gran comentari és important, pot fer que un petit grup de persones es mobilitzi, i aquest petit grup a un altre una mica més gran, totes les cadenes tenen un primer eslabó. Tens raó MOBILITZEMNOS!
Ja n'hi ha prou d'injustícies, sempre contra els dèbils i pobres, però que a la vegada són rics doncs tenen quelcom que algú dessitja (sovint petroli)i ho amaguen amb la Política i la religió.
Ja n'hi ha prou de patiments i mortaldat. Cap ideal ni interès és excusable.
Defenso els DRETS HUMANS i també dels animals, i sovint penso que en
l'anomenat primer món tenen més drets els animals, que els humans de l'anomenat (pel primer) tercer món.He anomenat anteriorment a un culpable (potser),en una guerra hi han sempre dos bandòls, o més? tan culpables els uns com els altres, però els culpables ho som TOTS.
Felicitats Cèsar. Continua ... que res no t'aturi.
Quan la llum pujada des del fons del mar a llevant comça a tremolar,
he mirat aquesta terra...
CUIDEM AQUESTA TERRA! TOTS DOM TERRA!
Elisenda.
Cèsar Pasadas ha dit…
Gràcies Elisenda pels teus comentaris...Tens tota la raó,...jo a vegades també em pregunto sinó tenen més drets alguns animals que nosaltres mateixos. Després de tot, no som nosaltres qui fem les lleis!? Sembla ser que en no poques ocasions, les lleis recolzen actituts d'uns i contrarien les d'altres. Cal mobilitzar-se però, també cal estar informar...No és necessària una posició de masses només per a fer i ocupar espai, sinó que la gent sàpiga per què es mobilitza. Dijous passat va haver-hi una concentració a Plaça Sant Jaume i aquest vinent i ha una altra de "sonora"...Anem-hi, tots i totes, però sapiguem per què! Prou violació dels Drets Humans, prou ocupació armada a qualssevol lloc, prou morts siguin inocents o no (aquesta no caldria demostrar-se), prou barbàries al món. Gràcies de nou!
Noa- ha dit…
Gracias por tu colaboración.
Izan ha dit…
César m'han encantat les fotos. Per cert, vaig poder poder participar en els passats comicis a Palestina, amb uns companys de l'adm. catalana... ara recuperava algunes fotos... l'home es un llop per l'home.

Salut

Entrades populars d'aquest blog

I els propers quatre anys, què?

Aniversario...

El Rei, i altres barris...