Sant Jordi reivindicatiu...

SANT JORDI, Sant Jordi...




Sembla ser que un cop més, l'esperat dia de Sant Jordi ha arribat i ho fa en una jornada festiva, de clima agradable i d'economia una mica "ajustada" per les minivacances de Setmana Santa, però amb un sentiment en certa manera nacionalista i reivindicatiu recordant el 75 aniversari de la IIa República. Hom diu que Sant Jordi és el nostre patró,... o que és el dia dels "enamorats" catalans;.... els precursors del fet mediàtic del llibre que és el dia de Cervantes i la seva llengua;...els floricultors i certs comerciants que és el dia de la rosa (ja sigui aquesta de color vermell o blanc, o de tots aquells que estudis i esforç han anat canviant de color: hom recorda quan sorgí la rosa-senyera?, ...aquella si què era la rosa catalana! En fi, sigui com sigui, en el meu transcórrer per ciutats i pobles veig que si bé sempre ha estat reivindicatiu de certa catalanitat aquest dia, el propi PP justifica dits afers no recolzant-ne de manera notable dita festivitat. He trobat a faltar en rambles i carrers aquells stands d'alguns partits polítics com el suara esmentat i em pregunto per què?!


No vull disimular la meva democràtica catalanitat, però tampoc vull caure erròniament en la cegesa social i política que significa no veure més enllà de les nostres fronteres administratives o sentimentals...El món es fa món i les divisòriesde punts o creus intermitents de mapes i dibuixos cada cop signifiquen menys i en són més fàcils de ultrapassar, però no hem d'oblidar tampoc que gràcies a això encara ens haurem d'esforçar més tots aquells pobles que creiem en una cultura i llengua pròpies, ja que la competència de grans multinacionals i Estats poderosos ens podem fer caure en el desús cultural per la manipulació del capitalisme omnipotent.
Així doncs, reivindiqueu però només en justa mesura i guardeu temps per a gaudir amb els vostres d'aquesta jornada festiva, d'aquest Sant jordi, passejant per paradetes de roses i llibres, i d'algun grup més que disposat...

Comentaris

Anònim ha dit…
No estic d'acord amb el què dius de la manca d'estands del PP en Sant Jordi...Potser serà només a la teva ciutat per algun motiu puntual.
Totes les forces polítiques catalanes semblen recolçar la festivitat de Sant Jordi però no la radicalització de la festa.
Cèsar Pasadas ha dit…
Estic totalment d'acord en la no radicalització de la festa...I per això adverteixo de la meva democràtica catalanitat. Rferent a les ciutats, em referia a alguns municipis del Vallès Occidental. Gràcies pel comentari. C. Pasadas.
Anònim ha dit…
Permet-me que em situï al 14 d'abril i utilitzi el teu espai per recordar la II República. Per recordar aquells que van combatre i els que van caure en la defensa de la república i de les idees de llibertat, igualtat i solidaritat.
Cèsar Pasadas ha dit…
Responent a "anonymous" és clar que et permeto un comentari al Blog, només faltaria...està pensat per això. A vegades se'm passen "coses" per alt que donc per suposades, i és clar, no recordar la II República en el seu aniversari ha estat per un simple sentiment personal i convençut de que no cal recordar què cal rememorar o citar certes "efemèrides". Per suposat, ja fa dècades que quedà enrera una possible i democràtica República i hem de ser i estar a l'alçada d'aquells que van morir per creure-hi. Així doncs, honrem tots els ideals d'aquells i aquelles que van lluitar i morir per una "proppassada" República. Visca qualssevol moviment que defensi les llibertats personals i vagi en contra del fascisme i qualsevol mena de govern dictatorial o an prepotència armada. Visca la democràcia!!!

Entrades populars d'aquest blog

I els propers quatre anys, què?

Aniversario...

El Rei, i altres barris...