LONDRES...: Recorregut ràpid.




Segurament, cap ciutat europea es mereix una visita "llampec" (traducció al català literal de certa expressió comuna però que transcric per motius literalment definitoris); però en ocasions el destí escollit és un altre i una escala inesperada et fa descobrir, de sobte, allò que esperaves feia temps.
Londres encarna el símbol del capitalisme més "eficient" i desenvolupat per experiència des de la Revolució Industrial.

Potser no és correcte declarar-la tant vivament com un símbol europeu però si és evident que representa un dels nexes importants del comerç mundial i per tant, del desenvolupament econòmic dels països més rics.

Als seus carrers es respira aquest aire de negocis i moda, de capital industrial i d'inversions, d' imatges corporatives i de nova façana post-industrial.

També veiem però a la seva gent, bellugant-se de manera incessant per avenues i squares intentant lluitar contra un temps que passa molt ràpid, tant ràpid que la nit arriba al meridià zero i la festa i el divertiment
s'apoderen de tot el centre neuràlgic de la ciutat.
Londres és vanguardia, modernitat, imatge i bressol de la llengua del capitalisme. Símbol de la Corona poderosa que en ocasions a fer patir al món amb el seu caràcter belicista.
Londres en si, és allò que moltes ciutats europees aspiren a ser però que tampoc excedeix els límits del real, ni està exenta de la problemàtica social i mediambiental.

Pot semblar una ciutat molt humana si es mira amb els ulls d'un que passa una tarda intentant aglutinar el major nombre d'imatges o de records, però cal tenir present la seva història i la seva marginació social entre el centre i la perifèria. Amb tot, és totalment recomanada la visita i qualssevol comentari al respecte d'aquestes linies...Cèsar Pasadas.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

I els propers quatre anys, què?

Aniversario...

El Rei, i altres barris...