PARIS...: Ciutat de contrastos

Què es pot dir de Paris que no hagi estat dit o escrit amb anterioritat?

Poques coses, imagino...però el que si és cert que hom té associat a Paris alguns monuments com la Tour Eiffel o l'Arc del Trionf, i algun museu famós com el Louvre.
Però Paris és quelcom més que dits edificis o monuments, és un tot que engloba els perfums de la primavera, les olors a cafè de l'hivern, les de castanyes i blat de moro al foc de la tardor, i els aromes d'una cuina sofisticada a l'estiu, en terrasses i boulevards.






La modernitat de Marais i el luxe del sector de l'Òpera contrasten potser amb la culturalitat africana del sector de Montmartre i la bulliciosa i un xic bohèmia vida del Quartier Latin.

Sigui com sigui, el fet d'intentar analitzar una ciutat tant turística des d'una òptica social és quelcom més complicat de l'imaginable, ja que és molt difícil no deixar-se portar pels seus atractius i sentir-se per uns dies un autèntic parisenc.


Els dissenys més moderns com l'Arc de la Defense o les piràmides del Louvre contrasten amb la restauració de l'estació de ferrocarril convertida en museu d'Orsay.

Sens dubte, el sector de Montmatre amb la Basílica del Sacré Coeur és una de les passejades més agradables que es poden fer per la part elevada de la ciutat, entre bars i menús senegalesos i recintes tan famosos com el propi Moulin Rouge.

Però si hi ha algun protagonista en la història de Paris, aquest és sens dubte el Sena. El propi circular de les seves plàcides aigues formant grans meandres i alguna illa, va provocar l'establiment de persones en la seva riba. Avui els propis ponts que uniren diferents zones de la ciutat medieval i renaixentista s'han convertit en autèntiques obres d'art en el paisatge.

Ens acomiadarem de Paris de moment...pot ser entonant la música de l'òpera Notredame du Paris i pensant que és una ciutat a la que no només s'hi pot anar una vegada, ni mirar-la amb ulls d'encantats, sinó estudiar-la en profunditat perquè té molts problemes solucionats i altres que han de sorgir, fet que ens pot servir de model d'estudi...

Cèsar Pasadas...Fotografies de la tardor del 2005.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

I els propers quatre anys, què?

Aniversario...

El Rei, i altres barris...